LIVE TEXT | Război în Ucraina. Operațiune specială contrasubversivă în regiunea Sumy, a fost reținut un agent „acoperit” al FSB

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Operațiune specială contrasubversivă în regiunea Sumy, a fost reținut un agent „acoperit” al FSB

În urma unei operațiuni speciale contrasubversive în regiunea Sumî, a fost reținut un agent „acoperit” al FSB al Federației Ruse, care colecta informații despre apărarea granițelor de nord-est al Ucrainei.

Spion FOTO: Shutterstock

Potrivit raportului SBU, acesta i-a transmis agresorului informațiile pe care le - a primit pentru a ajusta bombardamentul inamicului asupra trupelor ucrainene, inclusiv de la sistemele rusești de salvare cu rachete „Grad”.

UPDATE 23:29 În regiunea Cernihiv, un sfert din depozitele sunt improprii pentru utilizare

În regiunea Cernihiv, din 2.500 de spații de depozitare, adăposturi antiradiații și cele mai simple adăposturi, structuri cu dublu scop cu proprietăți de protecție adecvate, 614 s-au dovedit a fi inutilizabile, 314 au fost închise. Acestea sunt rezultatele unui sondaj al comisiei de structuri efectuate în iunie, a raportat OVA Cernihiv, scrie agenția Unian.

UPDATE 21:49 Oficialii ruși pe care Evgheni Prigojin ar fi vrut să îi captureze și cum i-a fost dejucat planul

Șeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi intenționat să captureze înalți responsabili ruși din domeniul apărării, într-o încercare de a destabiliza structura de comandă militară. Cu toate acestea, planurile sale au fost dejucate de către Serviciul Federal de Securitate rus (FSB). Detalii aici.

UPDATE 21:26 Soluția pentru descurajarea Rusiei, dezvăluită de un profesor român de la Oxford. „Este singura capabilă să asigure pacea“

Este momentul în care o nouă arhitectură de securitate în Europa, singura capabilă să descurajeze Rusia și să asigure pacea, începe să fie construită de către NATO - anunță Corneliu Bjola, profesor de diplomație la Oxford. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Bjola lansează termenul de „Pax Europaea”. Detalii aici.

UPDATE 21.03 FSB, principalul beneficiar al rebeliunii lui Prigojin?

Scopul principal al revoltei eșuate a mercenarilor Wagner ar putea să fie slăbirea lui Vladimir Putin, prezentându-l ca un politician nesemnificativ care a pierdut puterea și contactul cu realitatea și transferul puterii reale în mâinile celor care au reușit să-l oprească pe Prigojin și să să negocieze cu el.

Dacă da, atunci obiectivul este în esență atins. Și ceea ce am văzut a fost doar primul sezon al serialului. În al doilea sezon, așteptăm înlăturarea lui Putin de la putere (fără război civil) și trecerea lui în mâinile celor care l-au oprit pe Prigojin. Și nu va fi deloc Lukașenko, scrie jurnalista Iulia Latinina în Novaia Gazeta Europa.

„Serviciile secrete americane știau pentru că au interceptat comunicațiile. Cine altcineva știa? Detalii aici

UPDATE 20.24 China ar putea susține redobândirea Crimeei de către Ucraina. Declarațiile unui înalt oficial chinez la UE

Un înalt oficial chinez a declarat într-un interviu că țara sa ar putea sprijini Ucraina să redobândească regiunea Crimeea, relatează Al Jazeera.

Fu Cong, șeful misiunii Beijingului la UE, a declarat într-un interviu că țara sa „respectă integritatea teritorială a tuturor ţărilor. Atunci când China a stabilit relaţii cu fosta Uniune Sovietică, este ceea ce am convenit”.

În același timp, Fu Cong a adăugat că „este vorba despre probleme istorice care trebuie să fie negociate şi rezolvate de către Rusia şi Ucraina şi acesta este lucrul pe care-l apărăm”. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat